OPŠTI USLOVI KUPOVINE i POLITIKA PRIVATNOSTI PODATAKA KORISNIKA

Posetom ili kupovinom na Internet prodavnici "www.smrdljivabajka.com" prihvatate Uslove korišćenja koji su navedeni u daljem tekstu. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate i upoznate se sa pravilima koja primenjujemo. Internet prodavnica "www.smrdljivabajka.com" zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja vrši izmene i dopune ovih Uslova korišćenja.

Komunikacija elektronskim putem

Kada posetite Internet prodavnicu "www.smrdljivabajka.com" ili nam pošaljete email poruku, komunicirate sa nama elektronskim putem. Prihvatanjem uslova korišćenja saglasni ste da sa nama komunicirate elektronskim putem. Naša komunikacija prema vama će biti putem elektronske pošte (e-mail) ili obaveštenjima koja ćemo objavljivati na ovom sajtu.

Izjava o zaštiti privatnosti

U ime Internet prodavnice "www.smrdljivabajka.com" obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših korisnika. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni "www.smrdljivabajka.com" (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Intelektualna svojina

Sadržaj prikazan na ovom sajtu kao što su stranice, dizajnerski elementi (dugmići, ikonice i sl), video, tekstovi, fotografije, logotipi, audio i softver su vlasništvo "www.smrdljivabajka.com" ili njegovih dobavljača i ne mogu se koristiti bez predhodne saglasnosti "www.smrdljivabajka.com". Ukoliko za sadržaj koji se nalazi na "www.smrdljivabajka.com" smatrate da je vaš i da je zloupotrebljen, molimo vas da nas kontaktirate u cilju utvrđivanja intelektualne svojine. Sve informacije dostupne na internet stranama isključivo su informativnog karaktera, ne smeju se koristiti u komercijalne svrhe niti distribuirati trećim licima.

Cene proizvoda

www.smrdljivabajka.com Shop nije obveznik PDV-a, saglasno clanu 33. stav 1. i 2. Zakona o PDV-u. "www.smrdljivabajka.com" se obavezuje da će prihvatiti svaku cenu po kojoj ste napravili narudžbenicu bez obzira da li se cena proizvoda promenila nakon kreiranja narudžbenice. "www.smrdljivabajka.com" ima pravo da otkaže narudžbenicu uz slanje email obaveštenja potrošaču ukoliko je došlo do grube greške prilikom postavljanja cene na sajtu, npr. umesto 10.000,00 RSD je navedena cena 100,00 RSD, i sl.

Radno vreme

Radno vreme Online prodavnice "www.smrdljivabajka.com" je od 00-24h, 7 dana u nedelji. U slučaju tehničkih problema ili tokom zahvata redovnog održavanja sajt može biti kraći vremenski period nedostupan o čemu ćete biti obavešteni.

Promena (ažuriranje) podataka na sajtu

"www.smrdljivabajka.com" zadržava pravo da može u svako vreme, bez prethodne najave, promeniti podatke prikazane na bilo kojoj stranici sajta. Posetioci "www.smrdljivabajka.com" nemaju pravo da jednostrano menjaju uslove korišćenja, a svaka eventualna izmena je nevažeća osim u slučaju da se obe strane saglase pisanim putem.

Ostalo

Delimična ili potpuna neprimenjivost ili nezakonitost određene odredbe ovih Uslova korišćenja, neće uticati na punovažnost ostalih odredbi koje ostaju na snazi u celini. Neprimenjiva ili nezakonita odredba će biti zamenjena drugom odgovarajućom odredbom. Saglasni ste da vaša prava i obaveze proistekle iz ovih Uslova korišćenja ne možete preneti na treća lica bez izričitog pismenog odobrenja "www.smrdljivabajka.com".

Uslovi kupovine na internet prodavnici "www.smrdljivabajka.com"

"www.smrdljivabajka.com" je internet prodavnica koja posluje u skladu sa Zakonom o elektronskoj trgovini i svim ostalim važećim zakonima i propisima u Republici Srbiji. Detaljni uslovi kupovine navedeni su u sledećem tekstu. Molimo Vas da se upoznate sa njima pre nego što obavite kupovinu:

I NARUČIVANJE

Za naručivanje proizvoda iz ponude Internet prodavnice www.smrdljivabajka.com potrebno je da ispratite sledeće korake:

  1. Pregled Korpe
  2. Unos podataka o naručiocu i mestu isporuke
  3. Način dostave
  4. Izbor načina plaćanja
  5. Pregled i potvrda narudžbenice

1. Pregled Korpe

Kada ste završili sa stavljanjem proizvoda u korpu i želite da ih naručite, izaberite opciju "Korpa". Na stranici korpa se prikazuju svi proizvodi koje ste do sada stavili u nju. U korpi možete navesti koliko komada jednog proizvoda želite da naručite ili ako ste se predomislili u vezi nekog od njih, proizvod možete izbaciti iz korpe.

Korpa je početna tačka u kreiranju narudžbenice. Kada ste zadovoljni sadržajem svoje korpe, krenite dalje na sledeći korak.

2. Unos podataka o naručiocu i mestu isporuke

U ovom koraku je potrebno da navedete podatke o naručiocu i adresu gde je potrebno isporučiti proizvod. Podaci o naručiocu su podaci koji će biti navedeni na računu koji će vam biti poslat zajedno sa pošiljkom. Ukoliko kupujete kao fizičko lice, kao podatke o naručiocu navedite podatke iz lične karte. Ukoliko naručujete kao pravno lice (firma) navedite važeće podatke o firmi.

Podaci o mestu isporuke su podaci gde želite da pošaljemo pošiljku. Molimo vas da sve podatke navedete što preciznije kako bi vas kuriri koji uručuju pošiljke što lakše pronašli. U slučaju neispravno unetih podataka, može doći do vraćanja vaše pošiljke i sporije isporuke.

3. Način dostave

Dalje će vam biti prikazan način na koji će vam pošiljka biti dostavljena. Preuzimanje proizvoda je moguće samo posredstvom kurirske službe.

4. Izbor načina plaćanja

U ovom koraku je potrebno da izaberete kako želite da platite naručene proizvode. www.smrdljivabajka.com podržava sledeće načine plaćanja:

platnim karticama uplatnicom na šalteru banke ili pošte putem e-banking-a nalogom za prenos (za pravna lica)

5. Pregled i potvrda narudžbenice

Na kraju, pre nego što potvrdite narudžbenicu, možete još jednom pogledati sve njene detalje: šta ste naručili, podatke o naručiocu, adresu isporuke, kolika je ukupna cena, itd. Ukoliko se slažete sa narudžbenicom izaberite opciju "Poručujem" čime je ona kreirana.

II PLAĆANJE

www.smrdljivabajka.com podržava sledeće načine plaćanja:

Plaćanje pouzećem podrazumeva plaćanje narudžbenice kuriru prilikom preuzimanja pošiljke. Plaćanje se vrši isključivo gotovinom. Plaćanje kreditnim i debitnim karticama Ovaj način plaćanja podrazumeva da se nakon potvrde porudžbenice sredstva rezervišu na Vašoj kartici. Sredstva se skidaju sa Vaše kartice kada se proizvodi spreme za slanje odnosno predaju kurirskoj službi/pošti. Odustajanje od porudžbine moguće je do trenutka skidanja sredstava sa kartice. Uplatnicom na šalteru banke ili pošte Ovaj način plaćanja podrazumeva da nakon potvrde narudžbenice na šalteru banke ili pošte izvršite uplatu iznosa sa narudžbenice na naš račun. e-bankingom Ovaj način plaćanja podrazumeva da nakon što potvrdite svoju narudžbenicu, putem svog e-banking naloga izvršite plaćanje iznosa sa narudžbenice. Svi detalji u vezi plaćanja biće vam automatski poslati na email po vašoj potvrdi narudžbenice. Napomena: Ukoliko ne izvršite plaćanje po narudžbenici u roku od 7 dana od dana njenog kreiranja, ista će biti stornirana i obrisana. Nakon isteka perioda od 7 dana plaćanje po toj narudzbenici nije moguće, ali možete napraviti novu narudžbenicu i izvršiti uplatu po njoj.

III ZAŠTITA POVERLJIVIH PODATAKA O TRANSAKCIJI

Prilikom plaćanja karticom putem Interneta unos podataka o kartici se vrši na zaštićenoj stranici PayPal-a, a prenos preko Interneta u zaštićenoj (kriptovanoj) formi trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje PayPal. Kompletni proces naplate se obavlja na stranicama PayPal-a. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

IV ISPORUKA

Isporuka u Srbiji

Dostavu pošiljki vrši kurirska služba i moguća je samo na teritoriji Srbije bez Kosova. Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je potpisati adresnicu. U slučaju plaćanje pouzećem, plaćanje narudžbenice vršite kuriru prilikom preuzimanja pošiljke. Dostava naručenih proizvoda iz narudžbenice se obavlja po prijemu porudžbine.

Kako u praksi uručenje može biti i brže, a da ne bi svaki dan isčekivali kurira i pošiljku, prilikom predaje vaše pošiljke kurirskoj službi poslaćemo vam email obaveštenja da smo pošiljku poslali. To znači da će kurir sa pošiljkom biti sutradan na vašoj adresi.

Isporuku vrši kurirska služba .

Rok za isporuku je najkasije za 5 radnih dana od dana poručivanja proizvoda (dani vikenda se ne računaju).

Isporuka se vrši od 8-16h, potrebno je da na dan isporuke, o čemu Vas obaveštavamo putem email-a, obezedite da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku. Ukoliko Vas kurir ne pronađe na adresi pokušaće da Vas kontaktira na broj telefona koji ste nam ostavili u formi porudžbenice. Isporuka se pokušava 2 puta, posle čega se proizvod vraća www.smrdljivabajka.com prodavnici. Ukoliko niste sigurni da ćete u periodu isporuke biti na adresi isporuke, preporuka je da se ostavi adresa na kojoj je moguće isporučiti proizvod.

Na ekranu gde ostavljate svoje lične podatke imate polje za komentar, molimo da tu upišete sve bitne napomene. Ipak, imajte u vidu da isporuku vrši kurirska služba, tako da je potrebna i doza fleksibilnosti.

Isporuka u inostranstvu

www.smrdljivabajka.com trenutno ne isporučuje robu u inostranstvo ali ipak Vas molimo da nas kontaktirate, možda možemo da Vam izađemo u susret u određenim slučajevima.

www.smrdljivabajka.com vrši isporuku svojih proizvoda u zemlje sveta osim u Švajcarsku i Austriju. Vreme isporuke proizvoda je od 7 do 20 dana. Vreme isporuke ne uključuje dan prijema paketa, neradne dane prijemnog i dostavnog operatera, vreme zadržavanja pošiljke na carini, dane praznika kod prijemnog i dostavnog operatera. Troškovi dostave nisu uključeni u cenu proizvoda, troškovi dostave uključuju se u ukupnu specifikaciju troškova prilikom formiranja porudžbine i njihova visina zavisi od zemlje primaoca. Cena prikazana uz proizvod i cena u specifikaciji narudžbenice ne uključuje troškove carine u zemlji primaoca.

V REKLAMACIJE

U slučaju da imate bilo kakvu reklamaciju na proizvod ili našu uslugu budite slobodni da nas kontaktirate. Budite sigurni da smo spremni i sposobni da rešimo svaku nastalu situaciju.

VI POVRAĆAJ SREDSTAVA

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio platnom karticom(PayPal), delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, www.smrdljivabajka.com je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko PayPal sistema, što znači da će PayPal na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice kojom je izvršeno plaćanje.

VII POVRAĆAJ KUPLJENE ROBE

Troškove vraćanja robe i novca snosi kupac, sem u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal.

Troškove slanja robe ili njihove zamene, snosi kupac.

OBAVEZNO PROVERITE SASTAV PAKETA PRE PREUZIMANJA ROBE OD KURIRSKE SLUŽBE!

Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je da vizuelno pregledate paket da slučajno ne postoje neka vidna oštećenja. Ukoliko primetite da je transportni paket značajno oštećen i posumnjate da je proizvod možda oštećen, odbijte prijem pošiljke i odmah nas obavestite.

Ukoliko je pošiljka naizgled bez oštećenja slobodno preuzmite pošiljku i potpišite kuriru adresnicu.

U nekim slučajevima kada fali neki artikal ili niste dobili odgovarajući proizvod, mi nismo u mogućnosti da odreagujemo posle potpisivanja prilikom pouzeća paketa.